Engagera dig! #9 Anna Holmén Larsson (Evenemangssamordnare 2014)

2016/11/13

Anna Holmén Larsson, samordnare i Evenemangsutskottet 2014, intervjuas i det nionde avsnittet av "Engagera dig!" och berättar om vad hon fick ut av sitt engagemang samt vad hon gör för något idag.

 

Berätta kort: Vad jobbar du med idag och hur hamnade du där?
Jag jobbar för nuvarande som HR Coordinator på ett företag inom finansbranschen som heter EQT. Jag har jobbat där i ca ett år och började där redan under tiden som jag skrev min C-uppsats. Jag hittade faktiskt jobbet på en av Dynamicus Facebooks sidor ”PA-jobb och praktik”. 

När läste du PA och vad gjorde du mer än att studera under din studietid? 
Redan under insparken visste jag att jag inte ville missa chansen att vara med i Dynamicus så jag gick med i Evenemangsutskottet som på den tiden hette Klubbutskottet. I T4 blev jag även samordnare för utskottet.

Jag var även general för insparken HT13 och det är tveklöst det roligaste jag gjort under hela min studietid. Till sist var jag även en sväng i Näringslivsutskottet där jag var med och anordnade en nätverksdag tillsammans med psykologer, beteendevetare och sociologer.

Hur var dina engagemang i Dynamicus? Varför var du engagerad och vad fick du ut av det?
Det var så sjukt kul att vara engagerad! Det var ett otroligt bra sett att träffa nya vänner från andra terminer och att utöka sitt nätverk. Det är även ett väldigt bra sett att lära sig att leda och driva projekt i mål. Det kanske kan verka enkelt att fösa ihop 120 glada PA studenter till Vemdalen men det ligger en hel del jobb bakom kan jag lova.

Upplever du att dina engagemang i Dynamicus varit till nytta för dig i arbetslivet? I så fall, på vilket sätt då?
Definitivt! Jag utvecklade min förmåga att leda och driva projekt samt förmågan att fördela arbete. Jag tror även att jag kommer ha fördel av mitt breda nätverk jag fått genom min tid i Dynamicus i framtiden. Det finns många framgångsrika före detta Dynamicusare ute i arbetslivet som ser ett engagemang i Dynamicus som en stark merit. Min chef inkluderat!

Har du något råd du vill dela med dig av till våra nuvarande studenter om hur de kan tänka för att få det jobb de vill ha efter examen?
Alla typer av erfarenheter som bidragit till din professionella utveckling ses som en merit för arbetsgivare när du söker ditt första jobb efter examen. Vad det är bestämmer du själv! Det spelar ingen roll vad du engagerar dig i så länge det är i något du tycker är kul och utvecklande. För mig var det mitt extrajobb på Academic Work tillsammans med mitt engagemang i Dynamicus som gjorde att jag landade mitt första heltidsjobb redan innan examen.

Har du något annat tips du vill dela med dig av eller något övrigt du vill tillägga?

Mitt råd till dig som funderar på att engagera dig är att åtminstone komma på ett utskottsmöte. Är det inte din grej är det inte värre än att du inte tar på dig något.

 

--

 

Läs också

Engagera dig #8 med Catherine Chamera (Näringslivssamordnare 2015)

Engagera dig #7 med Jessica Hellquist (Evenemangssamordnare 2012)
Engagera dig #6 med Josefine Karlsson (Näringslivssamordnare 2014)
Engagera dig #5 med Johan Regnéll (Ekonomiansvarig 2011)
Engagera dig #4 med Linnéa Eriksson (Evenemangssamordnare 2013)
Engagera dig #3 med Tobias Muñoz (Näringslivssamordnare 2013)
Engagera dig #2 med Josefin Clahr (Näringslivssamordnare 2012)
Engagera dig #1 med Camilla Dahlström (Näringslivssamordnare 2011)

 

Var inte rädd att höra av dig till tidigare engagerade och höra mer om hur det var och hur det går för dem idag. Vi har Dynamicus gemensamt!

--

 

Vad händer i Dynamicus just nu? Här kan du se alla våra events på facebook.
 
Onsdag 16 november
Jusek: Hur får du egentligen det där drömjobbet du funderat på? Eller vad är ens ditt drömjobb? Det kan du lista ut denna onsdag. Länk till eventet
 
Måndag 21 november
Föreningsstämma och gratis sittning för deltagarna! Länk till eventetLänk till sittningen vi bjuder på om du kommer på stämman. 

 

Måndag 28 november

Kickoff och lagindelning för vårens inspark. Länk till eventet.

 

Torsdag 1 december

Engagemangsfesten. En fest för de engagerade i Dynamicus. Länk till eventet

 

Torsdag 8 december

Workshop med Wes (Women Executive Search). Länk till eventet kommer. 

 

Fredag 9 december

Studiebesök hos King klockan 15-17. Employer branding – hur har King blivit ett av världens starkaste employer brands just nu? Det var fler arbetssökande per plats till King än till Harvard i början av 2016. Länk till eventet

 

Måndag 12 december

Julsittning. Länk till eventet

Please reload

Featureinlägg

Mentorer 2018

2018/04/22

1/7
Please reload

Senaste inlägg

2018/04/22

2017/05/05

Please reload

Sök på taggar
Följ oss!

© Copyright 2019 Dynamicus Personalvetarförening | Sociologiska Institutionen, Uppsala universitet | info@dynamicus.se

  • b-facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle