Intervju med projektgruppen för ekonomernas kontaktdagar.

2016/10/28

 

Hej alla PA-studenter! Här följer en kortare intervju med projektgruppen för ekonomernas kontaktdagar vilket är ett av projekten i Näringslivsutskottet.

 

Vilka är ni? 

Vi är en projektgrupp i Näringslivsutskottet som består av 6 personer. Matilda Sandberg (T3), Linnea Lindkvist (T3), Frida Lundholm (T3), Sandra Alfredsson (T1), Lars Lindgren (T3), Ingrid Joelsson (T2).

 

Vad är ert projekt och vad är det explicita målet?

Kort sagt så är projektgruppens uppdrag att se till att det finns 14 rekryterare på plats som håller intervjuer och rankar ekonomstudenter inför Ekonomernas kontaktdagar. Projektgruppen ska bland annat granska och rangordna ansökningar från hundratals ekonomstudenter och sedan föreslå vilka som ska gå vidare till intervju. Därefter upprättar vi digital schemaläggning för samtliga intervjutillfällen. De personalvetarstudenter som anmält sig som rekryterare får gå en workshop i rekrytering som arrangerats tillsammans med Academic Work. De platser som blir över marknadsförs mot övriga personalvetarstudenter. Därefter håller vi en informationsträff innan rekryteringstillfället, där vi berättar närmre om hur allt kommer gå till på plats och presenterar ett digitalt rankingsystem som rekryterarna kommer använda på plats.

 

Det huvudsakliga målet är att ge personalvetarstudenter rekryteringserfarenhet och ekonomstudenter ett proffsig bedömning. När projektet avslutas så är det väldigt viktigt för oss att alla parter och deltagare är nöjda.

 

Vad är ert personliga mål med projektet? Vad hoppas ni uppnå?

Ett av målen är att få så mycket erfarenhet som möjlig när det kommer till arbete i projektform. Varje delmål blir ett tillfälle att summera och lägga strategin mot nästa delmål, något som är väldigt lärorikt. Vi drivs såklart av lite olika saker, men precis som hos alla projektgrupper i utskottet så finns det en genuin vilja att ge studenter praktisk erfarenhet och insyn i arbetslivet.

 

Vad tror ni att de som deltar kan lära sig genom ert projekt?
Vår förhoppning är att deltagarna ska lära sig så mycket som möjligt om rekrytering. Det är tänkt att workshopen tillsammans med intervjuförfarandet ska ge både kunskap och lite kött på benen, vilket kan vara värdefullt i en vardag bland böcker! 

 

Vi tackar projektgruppen och önskar er lycka till med era projekt i framtiden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featureinlägg

Mentorer 2018

2018/04/22

1/7
Please reload

Senaste inlägg

2018/04/22

2017/05/05

Please reload

Sök på taggar
Följ oss!

© Copyright 2019 Dynamicus Personalvetarförening | Sociologiska Institutionen, Uppsala universitet | info@dynamicus.se

  • b-facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle