Engagera dig! #7 Jessica Hellquist (Evenemangssamordnare 2012)

2016/10/30

I det sjunde avsnittet i Engagera dig! har vi pratat med Jessica Hellquist som var samordnare i Evenemangsutskottet 2012. Jessica berättar om hennes resa till var hon är idag och avslöjar till och med var hennes nästa arbetsplats blir från och med januari.

 

Berätta kort: Vad jobbar du med idag och hur hamnade du där?

Mot slutet av min studietid jobbade jag deltid som Researcher på HCM Partner vilket blev en jättebra ingång till arbetsmarknaden för mig. Direkt efter examen blev jag erbjuden en tjänst som Rekryteringskonsult på samma bolag. Arbetet på HCM Partner har varit roligt och varierat, jag får vara med från allt från sälj, till leverans och har varit helt fokuserad på IT.

 

Tjänsten som Rekryteringskonsult har jag nu haft i två år men från och med januari 2017 kliver jag på en ny tjänst som jag precis tackat ja till. Jag kommer att jobba som Talent Manager på en start-up som heter Billogram. Billogram har en spännande tillväxtplan, vilket för mig kommer innebära mycket rekrytering samt employer branding, onboarding och HR.  

 

När läste du PA och vad gjorde du mer än att studera under din studietid?

Jag läste PA 2011-2014, och satt som samordnare i styrelsen under 2012. Jag började med att engagera mig som medlem i evenemangsutskottet, vilket jag tyckte var superkul. Mitt intresse för posten som samordnare väcktes både tack vare Fanny Cygnaeus, som satt som samordnare för evenemangsutskottet innan mig. Men, också för att jag gärna ville skapa tillfällen för alla medlemmar att samlas och ha kul. När jag avgick som samordnare passade det bra att hitta på något annat, det var då jag började jobba med rekrytering på HCM Partner.

 

Hur var dina engagemang i Dynamicus? Varför var du engagerad och vad fick du ut av det?

Mina engagemang i Dynamicus var superkul! För mig var det en perfekt mötesplats med en blandning av allvar och lek. Man fick inblick i hur det är att faktiskt ta ansvar på riktigt, hålla ordning och sitta i en styrelse. Jag valde att engagera mig i det utskottet som jag tyckte var roligast och mest naturligt för mig att vara en del av.

 

Att ha rollen som samordnare betyder mycket ansvar och det var ett bra lärotillfälle att leda och delegera till en grupp människor. Jag träffade också personer genom mitt engagemang som jag antagligen inte skulle fått möjlighet att lära känna lika bra vilket jag tycker är otroligt värdefullt.

 

Upplever du att dina engagemang i Dynamicus varit till nytta för dig i arbetslivet? I så fall, på vilket sätt då?

Ja, verkligen! Att ta beslut kring, och planera, de något allvarligare sakerna, så som hur Dynamicus framtid ser ut har varit väldigt lärorikt. Det man ska tänka på när man söker en styrelsepost är att det är inte bara utskottet man har i sin hand utan också Dynamicus framtid. Du driver en organisation och får vara en del av något större, vilket är otroligt bra att ha insikt i när du sedan kommer ut i arbetslivet.

 

Sen, som jag nämnde innan, har jag alltid tyckt att event är kul. Att veta hur man på ett bra sätt strukturerar och planerar större evenemang är även det något som kommer komma till nytta för mig i yrkeslivet.

 

Har du något råd du vill dela med dig av till våra nuvarande studenter om hur de kan tänka för att få det jobb de vill ha efter examen?

Knyt kontakter under studietiden! HR-branschen i Stockholm är inte så stort, så man kommer att stöta på varandra i flera sammanhang. Lite klyschigt men, testa nya saker, vare sig det är ett annat utskott eller en alternativ kurs, man kommer att stå inför många olika slags utmaningar framåt. Dynamicus ger oss den erfarenhet som vi inte får in i vår utbildning, ta vara på det!

 

Har man möjlighet så skulle jag även rekommendera att börja jobba under studietiden, det är väldigt värdefullt när man pluggat färdigt.

 

Har du något annat tips du vill dela med dig av eller något övrigt du vill tillägga?

Kombinera nytta med nöje genom att engagera er! Jag hade en sjukt kul och lärorik tid, stressig men riktigt bra, jag ångrar inte en sekund och är glad att jag pluggade i Uppsala och var en del av Dynamicus. Jag tycker det är väldigt häftigt att se hur Dynamicus lever kvar större och starkare än någonsin!

 

 

--

 

 

Läs också
Engagera dig #6 med Josefine Karlsson (Näringslivssamordnare 2014)
Engagera dig #5 med Johan Regnéll (Ekonomiansvarig 2011)
Engagera dig #4 med Linnéa Eriksson (Evenemangssamordnare 2013)
Engagera dig #3 med Tobias Muñoz (Näringslivssamordnare 2013)
Engagera dig #2 med Josefin Clahr (Näringslivssamordnare 2012)
Engagera dig #1 med Camilla Dahlström (Näringslivssamordnare 2011)
 
Var inte rädd att höra av dig till tidigare engagerade och höra mer om hur det var och hur det går för dem idag. Vi har Dynamicus gemensamt!
 


--
 


Vad händer i Dynamicus just nu? Här kan du se alla våra events på facebook.
 
Måndag den 31 november (imorgon)

Vi går på fotboll tillsammans och ser Sirius sista match i Superettan (Sirius gick upp i Allsvenskan!) mot IK Frej. Länk till eventet
 
Måndag 7 november
Workshop i intervjuteknik med Academic Work (med fokus på att workshoppa). Länk till eventet.  

 

Onsdag 9 november

Vi besöker alla Uppsalas nationer genom en pubrunda. Länk till eventet

 

Lördag 12 november och onsdag kväll 23 november
Personlighetstestlicensiering med Cut-e för de senare terminerna på PA. Länk till eventet

 

Onsdag 16 november

Föreläsning med Jusek om hur man når drömjobbet. Event kommer snart här
 
Måndag 21 november
Föreningsstämma och gratis sittning för deltagarna! Läs mer i denna länk. Här hittar du också sittningen vi bjuder på om du kommer på stämman. 

 

Sist men inte minst: Vemdalen i januari på Student Ski Week.

Lika episkt varje år. Anmäl dig nyss, platserna är i princip slut! Länk till eventet.

 

 

Please reload

Featureinlägg

Mentorer 2018

2018/04/22

1/7
Please reload

Senaste inlägg

2018/04/22

2017/05/05

Please reload

Sök på taggar
Följ oss!

© Copyright 2019 Dynamicus Personalvetarförening | Sociologiska Institutionen, Uppsala universitet | info@dynamicus.se

  • b-facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle