Engagera dig! #8 Catherine Chamera (Näringslivssamordnare 2015)

2016/11/06

I det åttonde avsnittet av "Engagera dig!" träffar vi Catherine Chamera som var Näringslivssamordnare så sent som förra året, 2015. Cattis, en driven tjej som vi idag hittar på Arla, berättar här om sina erfarenheter som engagerad i Dynamicus.

 

Berätta kort: Vad jobbar du med idag och hur hamnade du där? 
I dag jobbar jag på Arla Foods som HR Coordinator inom Recruitment och Learning & Development. Jag sökte ett kortare konsultuppdrag och blev tillslut överrekryterad. 

När läste du PA och vad gjorde du mer än att studera under din studietid?
Jag läste PA (fristående kurser) mellan 2013 och 2016. Det har alltid varit viktigt för mig att pröva på nya saker så jag har engagerat mig inom ganska många olika områden (istället för att ha haft ett och samma jobb under studietiden). Samtidigt har jag försökt behålla en röd tråd i mitt engagemang då jag haft en tanke att skapa mig en bred och internationell profil inför min karriär inom HR.

 

Utöver studierna har jag jobbat som projektledare i både Kapstaden och i Sverige. Jag har även involverat mig i Svenska Lottakåren både på den militära sidan men framförallt inom det civila där ledarskap har varit en stor del av mitt fokus. Under somrarna jobbade jag som rekryterare och pluggade design och trendspotting på Parsons i New York. Jag fick också möjligheten att jobba som HR-praktikant på Livsmedelsverket via Dynamicus vilket gav en bra inblick i yrket. Givetvis engagerade jag mig i Dynamicus som Näringslivssamordnare och styrelsemedlem. Dessa är några av mina engagemang som som arbetsgivare uppmärksammat mest när jag sökt jobb. 

Hur var dina engagemang i Dynamicus? Varför var du engagerad och vad fick du ut av det? 
Som utskottsmedlem var jag med och intervjuade kandidater inför Juristernas Kontaktdag. Jag hoppade in i utskottet sent på terminen så ganska snabbt därefter kom chansen att söka till samordnare vilket jag givetvis inte kunde låta bli att göra! 


Att vara engagerad i Dynamicus kommer med en stor och härlig gemenskap och bara det i sig är väldigt roligt och ger energi. Jag engagerade mig framförallt för att jag brinner starkt för att utveckla projekt och idéer. Dynamicus är dessutom en förening där man har stor kreativ frihet som samordnare och där visioner och initiativ att förbättra stöds. Projekten kan bli så stora som ambitionen, kreativiteten och drivet sträcker sig. 

Upplever du att dina engagemang i Dynamicus varit till nytta för dig i arbetslivet? I så fall, på vilket sätt då? 
Ja, utan tvekan! Det säger sig kanske sig självt att all praktisk erfarenhet som man får via föreningen kommer att ge en ett försprång att landa ett grymt första jobb. Men en annan aspekt som jag tycker är värt att lyfta är att mitt engagemanget bidragit till insikter om mig själv i en arbetsrelaterad kontext. Till exempel hur jag gillar att arbeta, hur jag är som ledare och vilken typ av personer jag jobbar bäst med. Genom Dynamicus har jag också kommit i kontakt med många duktiga personalvetare som visat vad de går för i ut-skotten och dessa personer vill man gärna tipsa om eller ha på sin egna arbetsplats i dag. Är du bra på det du gör så syns det i hela föreningen och bara det är som en god referens i sig. 

Har du något råd du vill dela med dig av till våra nuvarande studenter om hur de kan tänka för att få det jobb de vill ha efter examen? 
Var med och driv din egen utveckling! Var proaktiv och var inte rädd att göra saker på DITT sätt. Bara för att alla andra gör saker på ett sätt betyder inte det att det är rätt för just dig. Acceptera aldrig att saker som inte fungerar är som det är. Vill du veta mer om till exempel employer branding och det saknas i utbildningen? Engagera dig då Dynamicus och skapa ett projekt kring detta. 

Har du något annat tips du vill dela med dig av eller något övrigt du vill tillägga? 
Jag tycker det har varit en fördel för mig att jag relativt tidigt haft ett hum om vilken typ av företag jag har velat jobba på och utifrån det valt hur jag vill engagera mig. Sen rekommenderar jag starkt att pröva på saker som inte direkt korrelerar med ens studier. Vet du om att du vill jobba på ett globalt företag kan det vara bra att jobba eller att plugga utomlands. Om du dessutom engagerat dig i något annat än bara HR-relaterade frågor sticker du ut mer bland de övriga kandidaterna.

 

--

 

Läs också

Engagera dig #7 med Jessica Hellquist (Evenemangssamordnare 2012)
Engagera dig #6 med Josefine Karlsson (Näringslivssamordnare 2014)
Engagera dig #5 med Johan Regnéll (Ekonomiansvarig 2011)
Engagera dig #4 med Linnéa Eriksson (Evenemangssamordnare 2013)
Engagera dig #3 med Tobias Muñoz (Näringslivssamordnare 2013)
Engagera dig #2 med Josefin Clahr (Näringslivssamordnare 2012)
Engagera dig #1 med Camilla Dahlström (Näringslivssamordnare 2011)
 
Var inte rädd att höra av dig till tidigare engagerade och höra mer om hur det var och hur det går för dem idag. Vi har Dynamicus gemensamt!
 

--
 

Vad händer i Dynamicus just nu? Här kan du se alla våra events på facebook.
 
Måndag 7 november
Workshop i intervjuteknik med Academic Work (med fokus på att workshoppa). Länk till eventet. Fullt. Anmäl som reserv om du ha chans att komma.
 
Onsdag 9 november
Vi besöker alla Uppsalas nationer genom en pubrunda. Länk till eventet
 
Lördag 12 november och onsdag kväll 23 november
Personlighetstestlicensiering med Cut-e för de senare terminerna på PA. Länk till eventet. Fullt. Anmäl som reserv om du ha chans att komma.
 
Onsdag 16 november
Jusek: om hur man når drömjobbet. Länk till eventet
 
Måndag 21 november
Föreningsstämma och gratis sittning för deltagarna! Länk till eventet. Länk till sittningen vi bjuder på om du kommer på stämman. 

 

Please reload

Featureinlägg

Mentorer 2018

2018/04/22

1/7
Please reload

Senaste inlägg

2018/04/22

2017/05/05

Please reload

Sök på taggar
Följ oss!

© Copyright 2019 Dynamicus Personalvetarförening | Sociologiska Institutionen, Uppsala universitet | info@dynamicus.se

  • b-facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle