Engagera dig! #5 Johan Regnéll (Ekonomiansvarig 2011)

2016/10/16

I del fem av serien "Engagera dig!" träffar vi en tidigare Ekonomiansvarig. Johan Regnéll tog hand om Dynamicus pengar som PA-student för fem år sedan och berättar om sin resa från student till arbetslivet. Nu är det bara en vecka kvar att söka eller nominera någon till denna och de andra sex posterna som är utlysta! 

 

Berätta kort: Vad jobbar du med idag och hur hamnade du där?

Jag jobbar sedan 2,5 år på Folksam som internkonsult inom ledar- och medarbetarutveckling. Jag är alltså specialist inom områdena prestation och lärande, men har samtidigt en bred roll som även innehåller bl.a ledarskap, projektledning, arbetsmiljö och employer branding. Mina ansvarsområden är Folksams basprocesser för prestation och introduktion (performance och onboarding skulle man kanske kalla det på mer internationella företag). Det innebär att jag förvaltar processerna, leder utvecklingsprojekt, håller utbildningar samt stöttar chefer och medarbetare för att de ska använda processerna i sin vardag. Dessutom jobbar jag mycket med medarbetarskap, dvs. hur man som medarbetare hos Folksam tar ansvar för sin prestation, driver sin egen utveckling och bidrar till gemensam utveckling och samarbete. Tidigare har jag även jobbat på en statlig myndighet och ett rekryteringsföretag, men tycker att det jag gör nu är mycket roligare och mer intressant.

 

När läste du PA och vad gjorde du mer än att studera under din studietid?

Jag pluggade 2008-2012 och hann under den tiden även med att resa jorden runt tillsammans med några kompisar. Vi studerade på distans samtidigt som vi surfade i Australien och åkte på safari i södra Afrika. Jag minns en morgon på savannen i Botswana när jag gick upp tidigt för att skriva klart en hemuppgift och skicka in den från campingplatsens skakiga wifi innan vi gick ut för att spana på giraffer, zebror och flodhästar. Dessutom jobbade jag under varje sommar- och jullov som handläggare på en statlig myndighet, vilket kanske inte var lika spännande som safarin men likväl en värdefull erfarenhet som jag har nytta av idag.

 

Hur var dina engagemang i Dynamicus? Varför var du engagerad och vad fick du ut av det?

Under hela min studietid var jag engagerad. Till en början mestadels på fester, insparkar och som Dynamicus representant på student-SM i storslalom under skidresan till Vemdalen. Senare engagerade jag mig även som ekonomiansvarig och styrelseledamot, vilket var ett sätt för mig att utvecklas och träna på moment som jag saknade i den gemensamma utbildningen.

 

Upplever du att dina engagemang i Dynamicus varit till nytta för dig i arbetslivet? I så fall, på vilket sätt då?

Att vara med och leda Dynamicus och ta ansvar för de ekonomiska frågorna tränade mig inför att idag kunna leda grupper och skapa bra samarbete, samtidigt som jag känner mig trygg i mitt eget budgetarbete och kan driva mitt arbete självständigt. Jag upplever idag att min chef har förtroende för mig och låter mig ta stort ansvar. Naturligtvis finns det även andra erfarenheter som format mig men engagemanget i Dynamicus var en bidragande faktor.

 

Har du något råd du vill dela med dig av till våra nuvarande studenter om hur de kan tänka för att få det jobb de vill ha efter examen?

Jag tror att man måste testa olika jobb och utmaningar för att veta vad man tycker är roligt och brinner för. Jag har satt upp en plan för de första tio åren i min karriär där jag ska göra så många olika saker som möjligt för att undersöka vad jag gillar och vad jag har för styrkor och drivkrafter. När de tio åren har gått kommer jag både ha provat olika arbetsområden och lärt känna mina egna preferenser bättre. Därefter kan jag ta ett nytt beslut om vad jag vill jobba med i fortsättningen.

 

För att få det första jobbet efter examen är det värdefullt med praktiska erfarenheter från tidigare jobb, uppdrag eller utmaningar. Jag har en känsla av att många arbetsgivare inte vågar anställa sökande som saknar tidigare anställningar att visa upp på CV:t, oavsett hur mycket utbildning, driv och kompetens man har. Att extrajobba eller engagera sig i Dynamicus kan vara två sätt att visa framtida arbetsgivare vad man går för.

 

Har du något annat tips du vill dela med dig av eller något övrigt du vill tillägga?

Jag rekommenderar alla att ta tillvara på möjligheter att lära och utvecklas, både i och utanför skolan, men även efter examen. Leta upp spännande frukostseminarier, gå med i ett HR-nätverk eller starta ett själv tillsammans med kompisar från utbildningen. Att fortsätta utvecklas är nödvändigt för att vara motiverad och för att kunna prestera  om jag är kompetent i mitt arbete idag men inte fortsätter utvecklas så kommer jag inte längre vara kompetent imorgon eller om ett år.

 

---

 

Läs också:

Engagera dig #4 med Linnéa Eriksson

Engagera dig #3 med Tobias Muñoz

Engagera dig #2 med Josefin Clahr

Engagera dig #1 med Camilla Dahlström

 

Var inte rädd att höra av dig till tidigare engagerade och höra mer om hur det var och hur det går för dem idag. Vi har Dynamicus gemensamt!

 

---

 

Vad händer i Dynamicus just nu?

 

19 oktober är det Styrelsehäng!

Här får du chans att träffa nuvarande styrelsen, höra mer om hur det är att vara engagerad idag och ställa de frågor du funderar på. Även om du inte funderar på att söka så kom dit så kanske du kan få inspiration om vem du ska nominera till en styrelsepost. Länk till facebookeventet.

 

23 oktober är det den sista dagen för att ansöka eller nominera till Styrelsen! Denna gång är de lediga posterna: 

- Ekonomiansvarig 

- Idrottssamordnare 
- Sekreterare 
- Webmaster 
- Evenemangssamordnare 
- Näringslivssamordnare 

Är du intresserad, eller känner du någon som skulle passa bra för någon av dessa poster? Maila din ansökan eller nominering till valberedningen@dynamicus.se senast den 23e oktober. Ansökan/nomineringen ska bestå av fullständigt namn, telefonnummer, posten du söker/nominerar till samt en kort beskrivning av dig själv eller personen du nominerar 

 

Läs mer i denna länk

Please reload

Featureinlägg

Mentorer 2018

2018/04/22

1/7
Please reload

Senaste inlägg

2018/04/22

2017/05/05

Please reload

Sök på taggar
Följ oss!

© Copyright 2019 Dynamicus Personalvetarförening | Sociologiska Institutionen, Uppsala universitet | info@dynamicus.se

  • b-facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle