Välkomna till Näringslivsbloggen!

2016/10/12

Hej och välkomna!
Vi heter Anders Holtenius och Johan Ström och kommer, genom näringslivsutskottet, att uppdatera bloggen med lite smått och gott åtminstone den närmaste terminen.

Vilka är vi?

​​Anders Holtenius är 23 år, född och uppvuxen i Uppsala.

Min stora passion här i livet är världens finaste förening - Djurgårdens IF.

Annat som jag håller nära hjärtat är resor och mat.

 

2011 tog jag studenten ifrån lundellska skolan där jag läste en samhällsvetenskaplig linje med inriktning ekonomi.

 

Efter studenten har jag jobbat mycket med personalrelaterade frågor och jag fick ganska snabbt upp ett intresse för HR vilket ledde mig in på PA-programmet här i Uppsala.

 

Jag har valt att engagera mig i näringslivsutskottet då jag till 100% stödjer utskottets idé om att förebygga glappet mellan praktik och studier.

 

Genom bloggen hoppas jag på att få dela med mig av artiklar, idéer och diskussionsfrågor. Kanske ett och annat skvaller dyker upp ibland också - Vem vet?


Johan Ström är en 25-åring från ​​Nacka, Stockholm med en förkärlek till allt som har med mat, dryck och resor att göra (helst i kombination!).

 

På Nacka Gymnasium studerade jag Natur Beteende vilket jag hoppade av för att sedan fullborda sin gymnasiala utbildning på komvux fyra år senare.


Under den tiden, och innan flytten till Uppsala arbetade jag på förskolor samt restaurang där jag fick upp ögonen för värdet av HR, bra kommunikation och personalhantering.


Jag är med i näringslivsutskottet för att komplettera avsaknaden utav praktik inom utbildningen, få arbetslivskontakter och värdefulla, meriterande erfarenheter, men främst för att det är fantastiskt roligt och lärorikt!

 

Bloggandet hoppade jag på för att få möjligheten att kanalisera mitt egna HR-intresse men också få en mer varierad inblick i vad HR faktiskt är.
Jag hoppas även på att den här typen utav fortlöpande information kan göra fler intresserade utav utbildningen, utskottet, föreningen och den nylanserade hemsidan (som webmaster måste jag skamlöst marknadsföra den)!


Vad kommer vi att göra?
Vår ambition är att kunna publicera ett större inlägg minst varannan vecka, med någon form utav intervju eller annan matnyttig information för HR-studenter. Mindre inlägg kommer göras när vi stöter på något roligt eller intressant, dessa kommer däremot inte att marknadsföras på samma sätt, så håll ögonen på bloggen!

 

Nästkommande inlägg kommer vara en intervju med Viktor Hedman som är Dynamicus näringslivssamordnare, något som vi hoppas kommer ge ökad insyn i studentlivet, utskottet och föreningen med den professionella twist som Viktor ger allt!

 

De större inläggen kommer att länkas via Facebook, så se till att ni gillat Dynamicus Personalvetarförening där!

 

 

Veckans tips: Näringslivsutskottets HR-panel går av stapeln i eftermiddag (12/10) på Blåsenhus. Vi har hört att det är fullsatt, men man kan alltid höra med projektgruppen om de kan trycka in någon extra!

Please reload

Featureinlägg

Mentorer 2018

2018/04/22

1/7
Please reload

Senaste inlägg

2018/04/22

2017/05/05

Please reload

Sök på taggar
Följ oss!

© Copyright 2019 Dynamicus Personalvetarförening | Sociologiska Institutionen, Uppsala universitet | info@dynamicus.se

  • b-facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle