Engagera dig #4 Linnéa Eriksson (Evenemangssamordnare 2013)

2016/10/09

Nu är det dags för del fyra av "Engagera dig!", denna gång med Linnéa Eriksson som var Evenemangssamordnare 2013. Linnéa berättar om sin resa till en roll som HR-specialist på ICA och varför det var nyttigt för henne att vara engagerad i Dynamicus. 

 

Berätta kort: Vad jobbar du med idag och hur hamnade du där?

Jag jobbar som Process specialist på HR-avdelningen på ICAs huvudkontor i Solna. Hade praktik där 10 veckor direkt efter examen och blev sedan kvar. Jag jobbar mycket med vårt IT-system för HR och det innebär bland annat utveckling av systemlösning, utbildning av HR i de processer som sköts via systemet och anpassning till HR-processer som framöver ska hanteras i systemet.  

 

När läste du PA och vad gjorde du mer än att studera under din studietid? (berätta här gärna kort också om dina engagemang i Dynamicus)

Jag jobbade extra på ICA och engagerade mig en hel del i Dynamicus! Jag var general för insparken ht-12 och engagerad i evenemangsutskottet samma termin. Sedan var jag Evenemangssamordnare under år 2013. 

 

Hur var dina engagemang i Dynamicus? Varför var du engagerad och vad fick du ut av det?

Jag engagerade mig för att jag är en sån som aldrig riktigt kan låta bli tror jag! Jag älskar att driva projekt och planera och genomföra event. Jag fick otroligt mycket ut av att engagera mig! Erfarenhet av att leda projektgrupper, styrelsearbete, jobba med större budget, ledarskap och att ha ansvar för så pass stora event som anordnas är en del som jag är väldigt tacksam över. Den andra delen som är nästintill ovärderlig är alla roliga upplevelser och fina vänner jag har med mig från den tiden. Det va otroligt roligt! Sedan breddar man dessutom sitt kontaktnät med framtida stjärnor inom HR vilket kan bära frukt långt fram i arbetslivet. 

 

Upplever du att dina engagemang i Dynamicus varit till nytta för dig i arbetslivet? I så fall, på vilket sätt då?

Absolut! Både för de erfarenheter jag beskrev som jag har direkt nytta av då det man arbetar med kommer igen i arbetsuppgifter jag har idag och att de har gjort mig mer säker på mig själv och mitt arbete. Framförallt projektledning som jag tror är väldigt värdefullt inom de flesta HR-roller. Jag jobbar mycket i projektform idag så det känns jättebra att ha erfarenhet av det sedan innan mitt första heltidsjobb. Sedan så vill företag gärna ha medarbetare som tidigare engagerat sig tidigare för att vara engagerad är ett drag som gynnar alla arbetsplatser oavsett vilken roll man ska ha. 

 

Har du något råd du vill dela med dig av till våra nuvarande studenter om hur de kan tänka för att få det jobb de vill ha efter examen?

Sök upp kontaktmöjligheter på företagen du är intresserad av, kolla om du kan få praktik där eller kanske jobba med något lite utanför HR om det krävs så kan du visa framfötterna och få en roll där lite senare om det är ett specifikt företag du är intresserad av. Sedan måste jag uppa praktik! Jättebra sätt att komma in på ett företag och visa vad man går för! 

 

Att engagera sig och jobba extra inom HR under studietiden är såklart toppen för att skaffa sig erfarenhet redan innan du kommer ut i arbetslivet på heltid. Tänk på vad du mest behöver utveckla och passa på nu under studietiden! Kanske kan du hålla tal på nästa gasque och bli säkrare på att prata inför publik? 

 

Har du något annat tips du vill dela med dig av eller något övrigt du vill tillägga?

Då måste jag ju tipsa om SU:s praktikkurs för de som har en färdig PA-examen. Då får du CSN samtidigt som du är ute på praktik hos ett företag. Praktiken fixar du själv och man ses i skolan endast 3-4 ggr och har lite skrivuppgifter kopplat till praktiken. Det är jättebra för du är gratis för företaget du praktiserar på så det är lättare att få in en fot på det företag du gärna vill jobba, som jag fick på ICA! 

 

Till sist så kan jag lova att du aldrig kommer ångra att du engagerat dig under din studietid! 

 

---

 

Läs också:

Engagera dig #3 med Tobias Muñoz

Engagera dig #2 med Josefin Clahr

Engagera dig #1 med Camilla Dahlström

 

Var inte rädd att höra av dig till tidigare engagerade och höra mer om hur det var och hur det går för dem idag. Vi har Dynamicus gemensamt!

 

---

Vad händer i Dynamicus just nu?

 

12 oktober är det HR-panel

Där får du chansen att lyssna på en HR-panel där vi diskuterar vad man egentligen jobbar med i HR, hur olika roller skiljer sig, vad employer branding är och hur dem arbetar med det, hur branscher och företagsstorlekar påverkar en HR-persons arbetsuppgifter och mycket mer. I eventet finns mer information om paneldeltagare och anmälan. Länk till facebookeventet

 

14 oktober är det Dynamicusloppet! 

Sittningen är fullbokad men det finns fortfarande platser kvar till att springa loppet. Du känner säkert till att motion och prestation korrelerar? Länk till facebookeventet.

 

19 oktober är det Styrelsehäng!

Här får du chans att träffa nuvarande styrelsen, höra mer om hur det är att vara engagerad idag och ställa de frågor du funderar på. Även om du inte funderar på att söka så kom dit så kanske du kan få inspiration om vem du ska nominera till en styrelsepost. Länk till facebookeventet.

Please reload

Featureinlägg

Mentorer 2018

2018/04/22

1/7
Please reload

Senaste inlägg

2018/04/22

2017/05/05

Please reload

Sök på taggar
Följ oss!

© Copyright 2019 Dynamicus Personalvetarförening | Sociologiska Institutionen, Uppsala universitet | info@dynamicus.se

  • b-facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle