Engagera dig! #3 Tobias Muñoz (Näringslivssamordnare 2013)

2016/10/02

I del tre av intervjuserien "Engagera dig!" träffar vi Tobias Muñoz som var samordnare Dynamicus Näringslivsutskott 2013. Tobias berättar både om sin resa men ger också några matnyttiga tips till nuvarande HR-studerande. 

 

Berätta kort: Vad jobbar du med idag och hur hamnade du där?

Idag arbetar jag som konsult- och teamchef på Poolia IT. Jag började här direkt efter studierna, men då som rekryteringskonsult. Under studietiden arbetade jag extra på ett headhuntingbolag inom IT vilket blev till stor hjälp när jag var klar med utbildningen och skulle söka arbete. Min roll idag innebär budget- och personalansvar för både det interna teamet och för våra konsulter, kort sagt hela hyrverksamheten. Min arbetsdag är mycket varierande och innefattar allt ifrån anställning till exitsamtal.

 

När läste du PA och vad gjorde du mer än att studera under din studietid?

Utöver extraarbetet engagerade jag mig i Näringslivsutskottet som anordnade studiebesök, workshops och certifieringsutbildningar.

 

Hur var dina engagemang i Dynamicus? Varför var du engagerad och vad fick du ut av det?

Jag började som engagerad i Näringslivsutskottet och var avslutningsvis samordnare. Victor Brännfors, f.d. ordförande som då var medlem i Näringslivsutskottet berättade om vad dem gjorde, vilket gjorde mig intresserad. Som samordnare fick jag prova på projektledning och ledarskap vilket jag tyckte var väldigt kul och givande. Genom mitt engagemang kunde jag bredda mitt nätverk och fick värdefulla erfarenheter inför arbetslivet. Det gav mig också insikt i vad jag ville arbete med efter studierna.

 

Upplever du att dina engagemang i Dynamicus varit till nytta för dig i arbetslivet? I så fall, på vilket sätt då?

Utan tvekan. Erfarenheten av projektledning och ledarskap har jag haft nytta av här på Poolia. Josefin Clahr, f.d. samordnare i utskottet, hjälpte mig till mitt första arbete på headhuntingbolaget. Mitt engagemang i Dynamicus har sannolikt lett mig till där jag befinner mig idag.

 

Har du något råd du vill dela med dig av till våra nuvarande studenter om hur de kan tänka för att få det jobb de vill ha efter examen?

Att se till att nätverka, du vet aldrig vad en kontakt kan ge och arbeta extra för att få arbetserfarenhet. Våga utsätta dig för det lite obekväma, då utvecklas du som mest.

 

Har du något annat tips du vill dela med dig av eller något övrigt du vill tillägga?

Viktigast av allt är att ha kul på vägen!

 

---

 

Läs också:

Engagera dig #2 med Josefin Clahr

Engagera dig #1 med Camilla Dahlström

 

Var inte rädd att höra av dig till tidigare engagerade och höra mer om hur det var och hur det går för dem idag. Vi har Dynamicus gemensamt!

 

Please reload

Featureinlägg

Mentorer 2018

2018/04/22

1/7
Please reload

Senaste inlägg

2018/04/22

2017/05/05

Please reload

Sök på taggar
Följ oss!

© Copyright 2019 Dynamicus Personalvetarförening | Sociologiska Institutionen, Uppsala universitet | info@dynamicus.se

  • b-facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle