Engagera dig! #2 Josefin Clahr (Näringslivssamordnare 2012)

2016/09/25

I del två av intervjuserien med Dynamicus tidigare samordnare träffar vi Josefin Clahr som var samordnare i Näringslivsutskottet 2012. Josefin berättar om sin väg från studier till en roll som HR Partner på Allra.

 

Berätta kort: Vad jobbar du med idag och hur hamnade du där?

Idag jobbar jag som HR Partner på Allra, ett rådgivningsföretag inom finans- och försäkringsbranschen. För drygt 1,5 år sedan sökte jag en roll som rekryterare här, och fick den. Till en början arbetade jag nästan uteslutande med rekrytering, men min tjänst utvecklades snabbt och nu arbetar jag brett med olika HR-frågor. Sedan jag började på Allra har vi vuxit från cirka 120 till över 250 medarbetare och HR-teamet har ökat från tre till fem personer, vilket har gjort det till en väldigt spännande och utvecklande arbetsplats.

 

När läste du PA och vad gjorde du mer än att studera under din studietid?

Mina första terminer hade jag kvar mitt deltidsjobb på Willys i Bollnäs. Som många andra kände jag efter några terminer att jag ville ha mer praktisk erfarenhet av HR, så termin fyra sökte jag, och fick, jobb som researcher på ett litet IT-rekryteringsbolag i Stockholm. Där fick jag sedan en heltidsanställning efter avslutade studier. Jag har även engagerat mig i kommunikationsutskottet och varit samordnare för näringslivsutskottet i Dynamicus.

 

Hur var dina engagemang i Dynamicus? Varför var du engagerad och vad fick du ut av det?

Mitt första steg in i Dynamicus var som medlem i kommunikationsutskottet, jag har alltid haft ett intresse för marknadsföring/employer branding och tyckte helt enkelt att kommunikation verkade vara det roligaste utskottet. Vi hade en jättebra samordnare, Frida, och genom henne blev jag mer och mer nyfiken på styrelsearbetet. Jag kände att det skulle vara roligt att även prova på något annat utskott och eftersom jag alltid tyckt att det är alldeles för lite kontakt med näringslivet genom utbildningen föll valet på näringslivsutskottet.

 

Jag tror att en av de viktigaste sakerna jag tar med mig från mitt engagemang är nätverket, både med studenter från övriga terminer men även med näringslivet. Även styrelsearbetet och möjligheten att leda små projekt som samordnare var nyttiga erfarenheter.

 

Upplever du att dina engagemang i Dynamicus varit till nytta för dig i arbetslivet? I så fall, på vilket sätt då?

Genom Dynamicus fick jag min första praktiska erfarenhet av Employer Branding, fast i syfte att rekrytera medlemmar till Dynamicus – något som varit bra att ha som referenspunkt i arbetslivet. Jag tror även att det varit en nyttig erfarenhet att få leda projekt och team som samordnare, även om det är på liten skala. Jag tar också med mig en förbättrad förmåga att knyta kontakter och, med det, ett utökat eget nätverk.

 

Har du något råd du vill dela med dig av till våra nuvarande studenter om hur de kan tänka för att få det jobb de vill ha efter examen?
Se till att få praktisk erfarenhet utöver studierna, antingen genom engagemang i Dynamicus eller genom att arbeta vid sidan av studierna. Jag kanske är lite partisk, men att jobba som rekryteringskonsult tyckte jag var toppen. Dels för att rekrytering nästan alltid är en del i HR-arbetet, men också för att man som konsult får insyn i flera olika organisationer och hur de arbetar. Genom att rekrytera för olika typer av organisationer, med olika typer av kulturer, får man ganska snart kläm på vilken typ av organisation man själv skulle trivas i. Jag, till exempel, kom fram till att jag hade ett intresse för finansbranschen och att jag ville jobba i ett mindre och entreprenöriellt bolag. På den vägen ”hittade jag hem” till Allra och här trivs jag jättebra.

 

---

 

Läs också:

Engagera dig #1 med Camilla Dahlström

Lars Schmidt: Be curious. Be hungry. Be diligent about building your network.

 

Var inte rädd att höra av dig till tidigare engagerade och höra mer om hur det var och hur det går för dem idag. Vi har Dynamicus gemensamt!

Please reload

Featureinlägg

Mentorer 2018

2018/04/22

1/7
Please reload

Senaste inlägg

2018/04/22

2017/05/05

Please reload

Sök på taggar
Följ oss!

© Copyright 2019 Dynamicus Personalvetarförening | Sociologiska Institutionen, Uppsala universitet | info@dynamicus.se

  • b-facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle