Engagera dig! #1 Camilla Dahlström (Näringslivssamordnare 2011)

2016/09/01

 

Detta är en intervjuserie med ett gäng före detta Dynamicusengagerade personer och vi vill veta vad de gör idag och vad de har tagit med sig från sina engagemang. Först ut är Camilla Dahlström som var samordnare i Näringslivsutskottet 2011. 

 

 

Berätta kort: Vad jobbar du med idag och hur hamnade du där?

Idag jobbar jag som Rekryterare på Deloitte, min titel är Recruiter Human Resources and Talent. Under mitt sista år på PA-programmet jobbade jag extra som rekryteringsassistent på Adecco, när jag sedan tog min examen fick jag erbjudande om en heltidstjänst som Rekryteringsansvarig. På Adecco jobbade jag i två år lite drygt med ansvar för rekrytering av konsulter till Adeccos uthyrningsverksamhet. Efter dessa år kände jag mig redo att gå vidare och hamnade då på Deloitte där jag är idag.

 

I min nuvarande roll arbetar jag både med operativt och strategiskt rekryteringsarbete, jag är med i det strategiska arbetet kring hur vi ska lägga upp våra rekryteringsprocesser och även operativt i att rekrytera in nya medarbetare. I rollen ingår det även Employer Branding-arbete, vi har dels egna event för att attrahera rätt medarbetare och dels deltar vi på arbetsmarknadsdagar på skolorna.

 

 

När läste du PA och vad gjorde du mer än att studera under din studietid?

Under mina studier jobbade jag extra och engagerade mig i Näringslivsutskottet i Dynamicus. Först som medlem och senare som Samordnare.

 

 

Hur var dina engagemang i Dynamicus? Varför var du engagerad och vad fick du ut av det?

Jag trivdes jättebra med att vara engagerad, dels var det perfekt i början när jag var ny i Uppsala för att lära känna folk och då även personer från de övre terminerna. Att jag var engagerad just i Näringslivsutskottet gav mig mycket då jag saknade arbetslivsanknytningen i programmet vilket jag tycker att utskottet gav. Engagemanget gav mig också värdefulla kontakter inför framtiden, något jag inte tänkte så mycket på då men som jag märkt i efterhand. Jag fick även erfarenhet av att driva mindre projekt vilket har varit positivt i mina arbeten efter examen.

 

 

Upplever du att dina engagemang i Dynamicus varit till nytta för dig i arbetslivet? I så fall, på vilket sätt då?

Ja absolut. Väldigt konkret blev det när jag fick mitt nuvarande jobb, då återkopplade min chef att de såg det som väldigt positivt att jag valt att engagera mig under min studietid.

 

 

När du rekryterar, hur resonerar du då kring vikten av engagemang hos de som söker jobbet? Varför?

Vi ser det som väldigt meriterande. Att välja att engagera sig ideellt tyder på engagemang och förmåga att kunna hantera flera saker parallellt med studierna.

 

 

Har du något råd du vill dela med dig av till våra nuvarande studenter om hur de kan tänka för att få det jobb de vill ha efter examen?

Försök att träffa så många företag som möjligt under studietiden. Se hur olika företag arbetar med HR för att på så sätt få en inblick i vad man kan göra efter examen och vad som skulle passa just dig. Att träffa olika typer av företag ger också en indikation på vilken typ av bransch som passar dig. Ett annat tips är att börja bygga ett nätverk redan under studietiden, exempelvis genom engagemang i en studentförening. Att känna personer på olika positioner inom olika företag är alltid värdefullt!

 

---

 

Var inte rädd att höra av dig till tidigare engagerade och höra mer om hur det var och hur det går för dem idag. Vi har Dynamicus gemensamt!

 

Please reload

Featureinlägg

Mentorer 2018

2018/04/22

1/7
Please reload

Senaste inlägg

2018/04/22

2017/05/05

Please reload

Sök på taggar
Följ oss!

© Copyright 2019 Dynamicus Personalvetarförening | Sociologiska Institutionen, Uppsala universitet | info@dynamicus.se

  • b-facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle