Inspirationskväll med Talent & Partner

2016/05/17

Detta event var en inspirationskväll som Dynamicus Näringslivsutskott arrangerade tillsammans med Sabine Andersdotter på Talent & Partner just innan sommaruppehållet VT16. Över 60 studenter från Dynamicus hade denna kväll åkt från Uppsala till Stockholm för att delta. Vi började på Obaren och fick där lite dryck medan vi lyssnade på berättelser från Sabine men även på berättelser från Peter Lantz (Corplus), David Barklöf (Nova) och Gabriella Ekström (SVT). Efter eventet fortsatte vi mingel tillsammans med lättare mat på Sabines kontor. 

 

När jag klev in på Obaren, och fick mina två drinkbiljetter i handen, slogs jag över stämningen där. Den var förväntansfull. Många hälsade lite blygt på Sabine Andersdotter, grundare av Talent & Partner som också stod för detta event tillsammans med Dynamicus. Hon sprudlade med energi och det känns som att det spreds bland deltagarna. Vi hade alla åkt från Uppsala för denna helkväll i Stockholm med temat inspiration. Först upp på scenen var Sabine som berättade sin historia om hur hon gick från flakmoppe till storstan där vi fick reda på hur hon byggde upp sitt första bolag men även sitt andra. Talent&Partner. Vi fick höra om hennes motgångar och lärdomar men också hur hon nådde dit hon är idag.

 

Efter Sabine klev Peter Lantz från Corplus upp på scenen. Han pratade om HR från en annan vinkel och gick in på sina spådomar om framtidens HR. Vad kommer finnas kvar i framtiden och vad kommer försvinna? Hur påverkas branschen av ungdomarnas behov av snabb bekräftelse? I det sammanhanget gav han exempel på sin dotter som går grundskolan som får sitt provresultat på två timmar genom mobilen och aldrig behöver gå undrande. Att plötsligt ha generationer med vana av direkt bekräftelse på arbetsplatsen kanske kan göra att det traditionella utvecklingssamtalet försvinner mot att snarare upprätthålla en kontinuerlig dialog? Hur ser då den ut?

 

Gabriella Ekström var tredje person upp på scenen och pratade om sin resa från privat sektor till SVT och vilken utmaning det var eftersom det plötsligt inte handlade om vinst längre, utan snarare om att hålla varandra om ryggen. Om lojalitet. Hon berättade om hur detta påverkade hennes HR-arbete och pratade också om hur viktigt det är att kunna vara ”latsmart” på sin arbetsplats. David Barklöf , Talent Manager på Talangnätverket Nova, var sista talare och gick in mer på nätverkande och personligt varumärke. Det han pekade på var att det inte behöver handla så mycket om att hjälpa sig själv alla gånger utan det kan lika mycket handla om att hjälpa andra. Men också att det finns många fler situationer som kan innebära nätverkande än det klassiska bytet av visitkort. Allt ifrån engagemang i studentföreningen, en studentnationation eller ett korpenlag i fotboll. Man ska nätverka på det sätt man tycker är roligast för det är också då som man kommer vara mest naturlig och lyckas bäst.

 

Efter alla inspirerande föreläsningar á 30 minuter per styck gick vi vidare två minuter till Talent&Partners kontor. Där väntade ett rejält gäng wraps tillagade av den f.d. deltagaren i Sveriges mästerkock, Fredrik Jonsson. Den spontana reaktionen när vi gick in i kontoret var nog för dem flesta att ”wow, kan man jobba i ett sånt här hemtrevligt kontor verkligen? Det känns som ett vardagsrum!”. Det var mycket rosa, vitt och designstolar med en väldigt mysig feeling. Kvällen fortsatte några timmar till på detta kontor med många samtal med våra inspirerande föreläsare som följde med oss dit. Jag tror att jag hörde orden ”nytändning för HR” yttras mer än ett dussin gånger och bara det gör att jag tycker detta blev en riktigt lyckad kväll!

 

Viktor Hedman

 

Please reload

Featureinlägg

Mentorer 2018

2018/04/22

1/7
Please reload

Senaste inlägg

2018/04/22

2017/05/05

Please reload

Sök på taggar
Följ oss!

© Copyright 2019 Dynamicus Personalvetarförening | Sociologiska Institutionen, Uppsala universitet | info@dynamicus.se

  • b-facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle