FÖRELÄSARE    

Här nedan kan du läsa om föreläsarna från PvD 2019.

Vi längtar efter att få presentera årets föreläsare 2020! 

Ulrika Jonsson - Microsoft

 

Det publiceras dagligen rapporter kring hur digitaliseringen slår ut traditionella affärsmodeller och skapar nya vinnare som spelar på en global arena. Innovationstakten är snabbare än någonsin tidigare och möjligheterna med AI och automatisering är oändliga, men hur förbereder vi organisationen för den kompetensväxling som behövs när många arbeten kommer förändras?

 

Många transformationer misslyckas då man inte lyckas vinna medarbetarnas engagemang och förtroende runt den förändringsresa och de förändrade arbetssätt som är en absolut nödvändighet för att transformationen ska lyckas och HRs roll är central för att skapa rätt förutsättningar för organisationens förmåga att förändras.

 

Ulrika Jonsson arbetar som affärsutvecklare på Microsoft men har en lång karriär inom HR bakom sig, varav de senaste 4 åren på Microsoft där hon har varit med och drivit Microsofts egna transformation. I sin nuvarande roll arbetar Ulrika bland annat tillsammans med Microsofts kunders HR på deras digitala resa genom att stötta i den förändring som behövs för att nå en framgångsrik digital transformation. Ulrika har även ett stort fokus på digitaliseringen av HR och hur man kan skapa en innovativ och digital medarbetarupplevelse som attraherar talanger för framtiden, skapar engagemang och rätt förutsättningar för ett bra affärsresultat.

Jesper Ek

People First Leadership: Ingenting börjar med resultat, allting börjar med människor

 

Jesper Ek har varit chef i över tjugo år i stora, multinationella företag som tex Pharmacia, Biovitrum och Roche. Han har haft olika sorts chefsroller, både skandinaviskt och internationellt. Det som han kommer att fokusera sin presentation på är de sista fem åren då han fick möjlighet att ta över ett team som fullkomligt hade tappat suget och där försäljningen gått i botten. Chefskap i den här miljön räckte inte, utan här krävdes det ledarskap. Genom att våga vända resultaten ryggen gick han ifrån att vara en traditionell chef till att bli en ledare.

 

Det är ihopkoppling som skapar förutsättningar för engagemang enligt Jesper och tillsammans med sitt ihopkopplade team gick de från att vara det lägst engagerade till det högst engagerade teamet i hela Roche-koncernen och resultatet det kom sen, med råge.

 

Vad var då tricket? Hur gör man en sån här resa? Det och lite till kommer du att få med dig i den här föreläsningen.

 

Jesper Ek är idag en professionell talare som föreläser i Sverige och Europa om ledarskap och medarbetarengagemang. Han talar utifrån sina egna erfarenheter kring ledarskap och att vända engagemang och försäljning från minus till plus. Jesper har senast varit Nordisk Chef på Roche Diabetes Care och har över 20 års egen erfarenhet av ledarskap och management. Jesper har bland annat föreläst för Lloyds of London, FRA, London Business School och Roche.

Eva Kindlundh - Warpin Media​

 

Virtual Reality + HR = SANT? Har du hör talas om VR, virtual reality? Vad kan det tillföra arbetet? Hur kan företag dra nytta av den nya tekniken? I den här föreläsningen berättar Eva Kindlundh om hur företag kan använda sig av VR och hur det kan påverka och förändra arbetet inom HR. Det blir en spännande presentation av olika användningsområden och konkreta case.  

 

Eva Kindlundh jobbar som sälj -och projektledare på Warpin Media, ett techföretag som fokuserar på lösningar inom VR (virtual reality), AR (augmented reality) och MR (mixed reality). Eva träffar företag och diskuterar hur de olika teknikerna kan hjälpa dem i deras verksamheter samt håller föredrag  inför större grupper och på olika event. Att träffa företag, analysera behov och löpande få nya erfarenheter under projekt skapar en dynamisk position i en bransch som utvecklas och förändras i snabb takt.

Gunilla Turner & Victoria Senkpiel - Rebelbirdz

 

HR-konsulten som blev Team Happiness Manager

 

2017 var det dags för framgångsbolaget Glossybox att ta höjd för nästa steg. Efter fem år av oavbruten tillväxt var det dags att lämna startup-fasen och kliva in i etableringsfasen. Victoria Senkpiel, medgrundare och VD för bolaget, valde att blicka inåt och fokusera på organisationen. För att göra detta tog hon hjälp av Gunilla Turner, senior HR- och ledarskapskonsult. Victoria anställde Gunilla som sin Team Happiness Manager. Visionen var inte att göra denna resa på ett traditionellt HR-sätt.

Den här föreläsningen är historien om två kvinnor, från olika generationer, som tillsammans skapar en framgångsmodell där HR och Employer Branding-arbetet blir strategin för att bygga ett varumärke in i framtiden. Resultatet av deras arbete blev starten för ytterligare ett nytt beauty techbolag – Rebelbirdz.

Frida Mangen - AgilaHRPodden

Vi lever i en snabbt föränderlig samtid som ställer krav på organisatorisk flexibilitet och erbjuder stora utvecklingsmöjligheter. Nivåerna av variation, osäkerhet, komplexitet och mångtydighet är högre i våra organisationer än aldrig förr. Samtidigt förväntar sig våra medarbetare mer från sitt arbete än “bara” en lön i slutet på månaden.

 

Det räcker inte längre med innovativa produkter, vi behöver tänka annorlunda och skapa mer innovativa, flexibla och anpassningsbara organisationer generellt. Vi behöver hitta nya sätt att leda och driva organisationsutveckling. Här har HR en viktig roll!

 

I den här föreläsningen introduceras du till vad Agil HR innebär, hur vi kan arbeta och vilka förutsättningar som krävs. Hur vi tillsammans kan skapa hållbara, framgångsrika och härliga arbetsplatser! Arbetsplatser där människor och interaktioner värderas högre än processerna och verktygen och där svar på förändring är viktigare än att följa en statisk plan.

 

Frida Mangen driver den populära podden AgilaHRPodden, och arbetar som HR-konsult och utbildare inom agilitet kopplat till HR och ledarskap.

Marie Grannas - Handelsbanken

 

Bankerna genomgår stora förändringar i takt med digitaliseringen och ökade regelverkskrav. Vilken plats har HR i den förändringsresan och hur jobbar Handelsbanken med lokalt HR-arbete? I den här föreläsningen ger Marie Grannas sin bild av hur HR-arbetet förändras, och om att jobba både lokalt och digitalt.

Marie Grannas jobbar som HR-specialist inom Regionbanken och har lång erfarenhet inom Handelsbanken och HR-området.

© Copyright 2019 Dynamicus Personalvetarförening | Sociologiska Institutionen, Uppsala universitet | info@dynamicus.se

  • b-facebook
  • LinkedIn - Black Circle
  • Instagram - Black Circle