PSICUBIKS.jpg

Hej alla medlemmar i Dynamicus!

Vilken intressant framtid ni står inför, eller hur? Den globala pandemin har i princip skrivit om hela landskapet för hur det moderna arbetet och digitala ledarskapet kommer se ut. Ni kommer i allra högsta grad att vara delaktiga i det utvecklande arbete som krävs för att både offentlig och privat sektor ska kunna ta sig framåt på ett hållbart sätt. Er bransch kommer bara bli viktigare och vi ser verkligen fram emot att få samarbeta med er även efter er utbildning. 

 

Vi på Cubiks/PSI arbetar främst med utveckling av arbetsrelaterade tester och hela talent management-cykeln. Några av våra tester känner ni kanske igen? PAPI och Logiks har till exempel funnits länge på marknaden och ni ska inte bli förvånade om ni stöter på dem under er utbildning. Tidigare hette vi enbart Cubiks men vi har nyligen köpts upp av ett stort amerikanskt bolag - PSI - som också tillhandahåller tester av olika slag. Numera kan vi bland annat också erbjuda tester som mäter riskbenägenhet på arbetsplatsen eller emotionell intelligens. 

 

Vår grundidé utgår ifrån att standardiserad testning är ett måste inom rekrytering – samtidigt som det är viktigt att ansvarig HR håller en hög nivå. Vi ser nämligen att marknaden blir mer och mer testorienterad och att rekryteringsprocesserna blir standardiserade i högre grad än tidigare. Detta tycker vi är bra! Samtidigt kommer det aldrig gå att till 100% standardisera en rekryteringsprocess – och det är här ni kommer in. Följer vi trenden såsom den ser ut nu kommer HR i framtiden representera många fler chefer än idag. Tittar vi på stora företag inom exempelvis tech-branschen är det HR som tagit många av chefspositionerna – idag handlar det om att leda team och samtidigt veta exakt vad det är för teamdeltagare man söker. 

 

Spana gärna in vår Talent-Management-blogg!